Важно е да знаем Английски, но защо?

Важно е да знаем Английски, но защо?
Споделете:
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Важно е да знаем Английски, но защо?

Има много, много причини, поради които изучаването на нов език е добра идея. Позволява ви да общувате с нови хора. Помага ви да видите нещата от различна гледна точка или да разберете по-задълбочено друга култура. Помага ви да станете по-добър слушател. Дори има ползи за здравето, тъй като проучванията показват, че хората, които говорят два или повече езика, имат по-активни умове по-късно в живота!

Това са валидни причини да учите какъвто и да е език – но знаете ли, че в света все още се говорят 6500 езика? С такъв огромен брой, от който да избирате, защо да изберете английски?

Ето пет големи причини, поради които изучаването на английски може да подобри живота ви.

Това е официалният език на 53 държави

400 милиона души по света говорят английски като първи език. Не само това, английският е посочен като един от официалните езици в повече от една четвърт от страните по света. Това са много нови хора, с които можете да общувате, само като научите един език!

Това е най-широко разпространеният език в света

Английският е „вторият език“ на останалата част от света. Докато мандарин и испанският са майчините езици на повече хора като цяло, хората по света избират да научат малко английски след родния си език. Всъщност всеки пети човек на планетата говори или разбира поне малко английски.

Това превръща английския в един от най-полезните езици, които можете да научите. В края на краищата не можете да научите всички 6500 езика в света, но поне ще можете да общувате с хора от всички различни страни, използвайки английски.

Може да ви помогне да получите по-добра работа

Компаниите стават все по-международни и английският е посочен като основно умение за все повече работни места. Има някои организации, които вече извършват целия си бизнес на английски, независимо къде по света се намират. Ако искате най-добре платените възможности, изучаването на английски е чудесна идея.

Улеснява пътуването

Както споменахме, английският е вторият език в света. Това означава, че изучаването на английски улеснява пътуването навсякъде, където пожелаете. Например самолетни съобщения, разписания за влакове, информация за спешни случаи и пътни знаци често се превеждат на английски, особено в страни, които използват различен тип азбука. Плюс това, дори да не намерите други пътници или местни хора, които говорят майчиния ви език, на практика е гарантирано да намерите някой, който разбира малко английски.

Това е езикът на медиите

По-голямата част от съдържанието в интернет е написано на английски език. Много от най-големите световни информационни агенции, включително телевизия, вестници, списания и радио, се произвеждат на английски език. Някои от любимите ви филми, телевизионни предавания и поп музика вероятно са на английски език. Отидете на който и да е международен филмов фестивал в света и ще видите, че всички филми са или на английски, или имат английски субтитри.

Английският е международният език на медиите и изкуствата и затова, ако искате да получите достъп до повече информация, без да разчитате на преводи, това е най-мощният език, който можете да научите днес!

Важно е да знаем Английски, но защо?

Източник: EuroCentres
Снимка: Unsplash

https://bravocenter.bg/

Оставете Коментар

За Нас

Вярваме, че ученето на Английски езник може да е лесно и забавно! Затова нашите ученици получават едно по-различно обучение. Вече над 20 години се стремим да помогнем на деца, младежи и възрастни да практикуват Английски с пълна увереност!

– Езиков Център BRAVO

Последвайте ни

Скорошни Публикации

Карта на Сайта

Социални Връзки

Последвайте ни в социалните медии, за да получавате най-новата информация от Браво Център.

Заявка за Тест

Попълнете краткия ни въпросник и ще се свържем с Вас, за да направим безплатен входящ тест заедно и да обсъдим кое обучение е най-подходящо за Вашите нужди.

графика - летящ човек