Защо Английският език е толкова популярен?

Английският
Споделете:
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Защо Английският език е толкова популярен?

Ако изучавате английски в момента, вероятно има нещо общо с получаването на образование, напредък в кариерата или може би по лични причини, например ако имате англоговорящ партньор. В днешно време изглежда, че всички учат английски и той се превръща в най-широко разпространения език в света. Използва се в бизнеса и търговията по целия свят, а на места като Европа се говори широко извън бизнеса. Но защо? Какво прави английския вълшебен език, който всички да искат да говорят свободно? Как стана толкова важен и широко разпространен? Отговорът се крие не само в историята на езика, но в политиката, културата и технологиите!

Ето някои причини, поради които английският език стана днешният глобален език:

Британската империя. Първата и най-очевидна причина, поради която английският става широко разпространен, е заради Британската империя. Преди да колонизират около една четвърт от планетата, Британците бяха единствените, които говореха английски, а езикът беше ограничен до острова. Но след като започват да търгуват с места като Азия и Африка, като колонизират и се заселват по целия свят, езикът естествено се разпространява. Той обаче се използва предимно в администрацията и бизнес сделките – местните жители в по-голямата си част все още говорят на родните си езици. А когато става въпрос за получаване на образование, това е правено на английски. Така че английският тогава се превърща в елитарен език, говорим от онези, които са образовани по литература, философия и поезия, подобно на френския, когато е бил най-разпространеният език. И така, как английският превзе френския като най-говоримия език? В историята има нещо повече от британците.

Технологиите. По същото време, когато САЩ се превръщат в световната бизнес свръхсила, интернетът бива изобретен, не другаде, а в щатите. Това създава цял лексикон за компютри и технологии, който е измислен на английски. Компютърните клавиатури са подходящи за писане на езици, използващи латинската азбука, а хардуерът за всички наши интелигентни технологии използва английски думи, които са станали често използвани по целия свят, тъй като няма друга алтернатива, когато технологията се разпространява за пръв път. В света на науката също доминира английският език по почти същата причина: в исторически план университетите, публикуващи важни изследвания, правят това на английски език и всяка сериозна публикация трябва да се прави на английски език. Тъй като науката и технологиите играят толкова голяма роля в живота ни днес, английският няма да отиде никъде скоро.

Източник: SpeakEnglishCenter
Снимка: Unsplash

https://bravocenter.bg/

Оставете Коментар

За Нас

Вярваме, че ученето на Английски езник може да е лесно и забавно! Затова нашите ученици получават едно по-различно обучение. Вече над 20 години се стремим да помогнем на деца, младежи и възрастни да практикуват Английски с пълна увереност!

– Езиков Център BRAVO

Последвайте ни

Скорошни Публикации

Карта на Сайта

Социални Връзки

Последвайте ни в социалните медии, за да получавате най-новата информация от Браво Център.

Заявка за Тест

Попълнете краткия ни въпросник и ще се свържем с Вас, за да направим безплатен входящ тест заедно и да обсъдим кое обучение е най-подходящо за Вашите нужди.

графика - летящ човек