Как COVID-19 промени образованието завинаги

COVID-19
Споделете:
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
  • COVID-19 доведе до затваряне на училища по целия свят. В световен мащаб над 1,2 милиарда деца са извън класната стая.
  • В резултат на това образованието се е променило драстично, с отличителния възход на електронното обучение, при което обучението се извършва дистанционно и на цифрови платформи.
  • Изследванията показват, че онлайн обучението доказано увеличава задържането на информация и отнема по-малко време, което означава, че промените, причинени от коронавируса, може да останат тук.

С това внезапно отдалечаване от класната стая в много части на света, някои се чудят дали приемането на онлайн обучение ще продължи да съществува и след пандемията и как подобна промяна би повлияла на световния образователен пазар.

Още преди COVID-19 се забелязва висок растеж и внедряване на образователните технологии, а общият пазар за онлайн образование се очаква да достигне 350 милиарда долара до 2025 г. Независимо дали става въпрос за езикови приложения, виртуално обучение, инструменти за видео-конферентна връзка или софтуер за онлайн обучение, се наблюдава значителен ръст в употребата на горепосочените.

Какво означава това за бъдещето на обучението?

Докато някои вярват, че непланираното и бързо преминаване към онлайн обучение – без предварителен тест и малка подготовка – ще доведе до лошо потребителско изживяване, което не води до устойчив растеж. Други вярват, че ще се появи нов хибриден модел на образование, със значителни ползи за учениците и учителите.

Предизвикателствата на онлайн обучението

Има обаче предизвикателства, които трябва да се преодолеят. Някои студенти без надежден достъп до интернет и / или технологии се борят за своето участие в дигитално обучение. Тази разлика се наблюдава между страните и между нивата на доходите в рамките на държавите. Например, докато 95% от учениците в Швейцария, Норвегия и Австрия имат компютър, който да използват за своите училищни задачи, само 34% в Индонезия имат тази възможност, според данни на OECD.

Важността на разпространението на знания е подчертана чрез COVID-19

Големите световни събития често са точка на прелом за бързите иновации – ярък пример е възходът на електронната търговия по време на вируса. Въпреки че тепърва предстои да видим дали това ще се отнася за електронното обучение след COVID-19, това е един от малкото сектори, в които инвестициите не са пресъхнали. Това, което стана ясно чрез тази пандемия, е важността на разпространението на знания без граници до всички части на обществото. Ако технологията за онлайн обучение може да играе роля тук, отговорност на всички нас е да проучим пълния й потенциал.

COVID-19

Източник: WeForum
Снимка: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Оставете Коментар

За Нас

Вярваме, че ученето на Английски езник може да е лесно и забавно! Затова нашите ученици получават едно по-различно обучение. Вече над 20 години се стремим да помогнем на деца, младежи и възрастни да практикуват Английски с пълна увереност!

– Езиков Център BRAVO

Последвайте ни

Скорошни Публикации

Карта на Сайта

Социални Връзки

Последвайте ни в социалните медии, за да получавате най-новата информация от Браво Център.

Заявка за Тест

Попълнете краткия ни въпросник и ще се свържем с Вас, за да направим безплатен входящ тест заедно и да обсъдим кое обучение е най-подходящо за Вашите нужди.

графика - летящ човек