26 януари – Ден на съпрузите

Споделете:
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Освен Деня на влюбените, това е единственият празник в света, който дава възможност на двойките да се глезят взаимно, да отделят време от натоварените си графици и да се грижат за любовта си. Това е шанс да покажете на половинката си, че наистина е оценена. Нека признаем, понякога семейните двойки се нуждаят от напомняния да напуснат колелото на хамстерите, каквото е ежедневието. 26 януари е лекарството. Въпреки че привидно се отнася само за брачни двойки, в днешно време този ден се отбелязва и от хора, които не са женени. Какво по-хубаво от това да се чувстваш оценен от сродната си душа? И така, нека празнуваме щастието в този изпълнен с любов ден.

Произходът му не е известен, но се предполага, че идеята е на женен човек. Някои казват, че произлиза от Деня на военните семейства, който е създаден през 1984 г., но започва да става популярен едва през новото хилядолетие. Денят се празнува като национален празник на 26 януари официално в САЩ и Обединеното кралство, но много други страни също го празнуват.

Основата на този ден произтича от идеята да изразите благодарност към партньора си. Някои фирми дори насърчават двойките да излязат в отпуск, за да отпразнуват деня и да прекарат повече време заедно.

За разлика от деня на Свети Валентин, това е ден, създаден за отделяне на време и внимание, а не за подаръци. Двойките се насърчават да прекарват време сами заедно и да разсъждават върху изминатия съвместен път. Научните изследвания показват, че двадесет минути хванати за ръце с партньора или прегръдки водят до отделяне на хормони, които ви правят по-щастливи и се чувствате добре. Това от своя страна облекчава стреса и ви кара да се чувствате по-близки един с друг.

Националният ден на съпрузите стана добре известен с това, че накара много медии да изследват поведението и взаимоотношенията на двойките. Това разкри много интересни факти като, че два милиона души се женят всяка година само в САЩ. Също така, че 17% от тях преди това са били женени.

Много двойки споделят чувството, че животът може да е твърде натоварен и затова ден като Националния ден на съпрузите е ключов за съживяването на отношенията в началото на новата година.

Оставете Коментар

За Нас

Вярваме, че ученето на Английски езник може да е лесно и забавно! Затова нашите ученици получават едно по-различно обучение. Вече над 20 години се стремим да помогнем на деца, младежи и възрастни да практикуват Английски с пълна увереност!

– Езиков Център BRAVO

Последвайте ни

Скорошни Публикации

Карта на Сайта

Социални Връзки

Последвайте ни в социалните медии, за да получавате най-новата информация от Браво Център.

Заявка за Тест

Попълнете краткия ни въпросник и ще се свържем с Вас, за да направим безплатен входящ тест заедно и да обсъдим кое обучение е най-подходящо за Вашите нужди.

графика - летящ човек